BEWATERINGSSYSTEMEN

BEWATERINGSSYSTEMEN

Het uitgebreide assortiment bewateringssystemen van Kärcher laat het hart van tuinliefhebbers sneller slaan. De perfect op elkaar afgestemde pompen en sproeiers staan garant voor een verantwoordelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Zo wordt kostbaar water optimaal en ecologisch zinvol gebruikt. Innovatieve techniek en precieze sensoren zorgen ervoor dat planten exact de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. Voor onbezorgd tuinplezier in harmonie met de natuur biedt Kärcher sproeiers, spuitpistolen, sprinklers, slangen, watertimers, pompen, slangaansluitingen en opbergsystemen die zijn ontworpen voor maximale efficiëntie.

Waterbooster WBS 3: Upgrade je tuinslang!

 

KÄRCHER RAIN SYSTEM®

Heggen, bloemperken, struiken of kruiden – met het nieuwe, intelligente bewateringssysteem van Kärcher voorzie je dankzij de gerichte, vochtgestuurde besproeiing elke plant individueel van de juiste hoeveelheid water. Het Kärcher Rain System® combineert de voordelen van Micro-Dripping met die van traditionele bewatering. Het systeem werkt met een druk van tot 4 bar en een 1/2″-PVC-slang met druppelaars en sproeiers. Daarnaast kunnen drukregelaars en filters worden ingebouwd om het systeem te beschermen tegen overdruk en vuildeeltjes. Het Kärcher Rain System™ kan individueel worden aangepast aan elke tuin en het werkt perfect samen met de SensoTimer om elke plant op het juiste moment de juiste hoeveelheid water te geven. Zo ben je zuinig met water, maar weet je wel zeker dat planten voldoende water krijgen wanneer het nodig is.

BEWATERING OP MAAT

Met behulp van de aansluitstukken kunnen slang en druppelslang van het Kärcher Rain System® eenvoudig met elkaar worden gecombineerd.

EFFICIËNTE DRUPPELBEWATERING

Betrouwbare bewatering langs de planten met de Kärcher druppelslang. Geschikt voor tot 50 m lange beplantingen.

BESPROEIING 

Sproeiers met drie verschillende sproeipatronen (360°, 180°, 90°) en instelbare waterhoeveelheid.

SENSOTIMER ST6 ECO!OGIC- EENVOUDIG DE JUISTE BEWATERING

De SensoTimer ST6 eco!ogic bewateringscomputer van Kärcher zorgt voor volledig automatische bewatering, wat je tijd bespaart voor tuinonderhoud en andere activiteiten. Het gebruikt precies de benodigde hoeveelheid water door de bodemvochtigheid te meten en de bewatering alleen te activeren wanneer de bodem droger wordt dan een vooraf ingestelde waarde. Dit bespaart geld en is goed voor het milieu.

HOE WERKT DE ST6 ECO!OGIC? 

De SensoTimer ST6 eco!ogic stemt de bewatering af op de vraag naar water. De meegeleverde sensor meet het vochtgehalte van de bodem en verstuurt dit om de 30 minuten per radiosignaal naar de SensoTimer. De gewenste vochtigheid kan op de SensoTimer in 5 niveaus worden ingesteld. Als de bodem droger wordt dan de ingestelde waarde, wordt de bewatering automatisch gestart op de eerstvolgende, ingestelde besproeiingstijd. De programmering is zeer eenvoudig op de afneembare bedieningseenheid met 5 bedieningstoetsen. Per dag kun je tot twee bewateringstijden instellen. De maximale bewateringsduur is 90 minuten. Met de functie eco!ogic kan de bewatering nog eens met 1-7 dagen worden uitgesteld. Handmatige bewatering is op elk moment mogelijk. Met een geïntegreerde toets kun je de geprogrammeerde bewatering voor een periode van 24 uur onderbreken. Er stroomt dus alleen water als het echt nodig is.

Sproeiers

ZWENKSPROEIERS

Traploos instelbare dekking – tot max. 320 m².

KÄRCHER RAIN SYSTEM

In combinatie met de SensoTimer ST6 eco!ogic zorgt dit voor een op de behoefte afgestemde aansturing van de bewatering.

IMPULS-, CIRCLE- EN SERTORENSPROEIERS

Bewateringshoek van 30 – 360°.

MULTIFUNCTIONELE OPPERVLAKTESPROEIERS

Verschillende bewateringspatronen door 6 verschillende sproeikoppen.

ECOLOGISCH EN INTELLIGENT

Kärcher staat bekend om haar intelligente en efficiënte technologie en perfect op elkaar afgestemde producten, wat zorgt voor een duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen. Met de introductie van de eco!ogic-lijn voor tuinproducten, laat Kärcher zien dat ze zich bewust zijn van hun ecologische verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe stand-bystand met een 0 watt sluipstroom en de zeer efficiënte bewateringsregeling.

EFFICIËNTE BEWATERING

De intelligente en efficiënte techniek van Kärcher en de perfect op elkaar afgestemde producten staan garant voor een verantwoorde omgang met natuurlijke hulpbronnen.

Met de toevoeging van de lijn eco!ogic aan de tuinproducten toont Kärcher ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten ecologisch verantwoordelijkheidsgevoel. Goede voorbeelden hiervan zijn de nieuwe stand-bystand met 0 watt sluipstroom en de uiterst efficiënte aansturing van de bewatering.

1 Voorziening door alternatieve waterbronnen.
2 Regeling van waterhoeveelheid.
3 Transport van vereiste waterhoeveelheid.
4 Bewateren zonder verspilling.

Stroom besparen

Duurzame en comfortabele Kärcher kwaliteitspompen zijn ideaal voor het gebruik van alternatieve waterbronnen. Als er water nodig is, worden de pompen automatisch ingeschakeld zolang ze nodig zijn en daarna weer uitgeschakeld. Meertraps pompen bieden meer vermogen, hebben een hoger rendement en lopen rustiger. Bij dezelfde wateropbrengst ligt het energieverbruik 30% lager dan bij traditionele Jet-pompen. Nog zuiniger zijn de eco!ogic-modellen met de functie voor 0-watt stand-by.

Water besparen

De nieuwe bewateringscomputer SensoTimer met radiosensoren voor de vochtigheid staat voor intelligent en efficiënt bewateren. De bodemvochtigheid wordt om de 30 minuten bepaald en de bewatering wordt pas gestart als het echt nodig is. Om overbodig gieten te voorkomen, meet de sensor de vochtigheid dicht bij de wortel. Met de functie eco!ogic kunt u de bewatering ook verschuiven en nog meer water besparen.

Verantwoorde materialen

Kärcher hecht veel waarde aan een zorgvuldige selectie van materialen, let op de milieueffecten en vermijdt stoffen die slecht zijn voor milieu en gezondheid zoals ftalaten en zware metalen. De Kärcher PrimoFlex® kwaliteitsslangen zijn daarnaast zeer robuust, flexibel en knikbestendig.

Uiterst efficiënt

Het nieuwe Kärcher Rain System® gaat uit van de waterbehoefte van uw planten en het kan perfect worden geïntegreerd in heggen, struiken, groente- en bloemenperken. Het water komt zonder verspilling precies daar waar het nodig is. Dit is minder belastend voor het milieu en goed voor uw portemonnee. De uniforme drukverdeling zorgt zelfs bij 50 m lengte nog voor een gelijkmatige waterverdeling. Afhankelijk van de behoefte kan de waterhoeveelheid ook puntsgewijs worden ingesteld.

Bel ons!

  • Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid
  • Innovatieve technologieën voor efficiënte en grondige reiniging
  • Een breed scala aan machines
  • Duurzame en energie-efficiënte modellen
CONTACT