VEEG- EN VEEG- / ZUIGMACHINES

PROFESSIONELE VEEG- EN VEEG- / ZUIGMACHINES

Met hun flexibiliteit, gebruiksgemak en uitstekende prestaties bieden Kärcher’s veegmachines en veegzuigmachines veel voordelen. Of het nu gaat om vegen of andere reinigingstaken, deze machines zijn efficiënt in de praktijk en zeer flexibel in gebruik.

 

WAT IS EEN VEEGZUIGMACHINE?

Een veegzuigmachine is een hoogwaardig reinigingsapparaat dat geschikt is voor het verwijderen van allerlei soorten vuil van zowel binnen- als buitenoppervlakken. Het verschil met veegmachines is dat de veegzuigmachine tijdens het gebruik het stof met een walsborstel verspreidt, het vervolgens opzuigt met behulp van een zuigturbine (ventilator) en deponeert in een filtersysteem.

 

HET STOFFER EN BLIK PRINCIPE

Bij het stoffer en blik principe draait de borstel in de tegenovergestelde richting van de rijrichting. Dit verplaatst het vuil naar de voorkant van de veegmachine en wordt het direct opgevangen in de afvalcontainer. Kärcher’s duwveegmachines en industriële veegzuigmachines werken volgens dit principe.

Enkele voordelen van deze methode zijn:

  • Het vegen gebeurt stofarm vanwege de lagere borstelsnelheden en korte veegweg.
  • Er is minder slijtage van de borstels.
  • Het werkt ideaal voor omvangrijke en zware vervuiling, evenals fijn stof.

HET WERPPRINCIPE

Bij het werpprincipe wordt vuil tegen de rijrichting in verzameld en via de hoofdbezem in de achterste vuilcontainer geworpen. Kärcher’s walk-behind en zitveegmachines werken volgens dit principe.

Enkele voordelen van deze methode zijn:

  • De container kan tot wel 100% gevuld worden.
  • Het werkt goed voor zowel grof als licht vuil.
  • Met behulp van een grofvuilklep kan grof vuil eenvoudig worden opgevangen.
  • De voorwaartse zitpositie zorgt voor een goed overzicht.

HOE KIES IK DE JUISTE VEEGMACHINE OF VEEGZUIGMACHINE?

Of het nu gaat om een handveegmachine of een industriële zitveegmachine, Kärcher biedt een breed scala aan veegmachines en veegzuigmachines die voldoen aan de eisen van elke klant op het gebied van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Bovendien biedt Kärcher alle relevante aandrijftypes – benzine, diesel, LPG of elektrisch – voor elk toepassingsgebied.

Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende modellen:

HANDGELEIDE VEEG-/ZUIGMACHINES

Veegmachines en veeg-/zuigmachines zijn geschikt voor binnenplaatsen, paden, werkplaatsen en zalen, en zijn ideaal voor conciërges, handelaars, schoonmaakbedrijven en de industrie. De walk-behind modellen zijn ergonomisch ontworpen en zeer gemakkelijk in gebruik. Ze zorgen voor een grondige reiniging met minimale stofontwikkeling, zelfs in de hoeken. Voor oppervlakken vanaf 300m2 zijn machines met tractieaandrijving de beste keuze.

ZIT VEEG-/ZUIGMACHINES

Met een ruime keuze aan machines bieden de Kärcher veeg-/zuigmachines een zuinige, schone en efficiënte oplossing voor middelgrote tot grote oppervlakken. Deze machines voldoen aan alle eisen en zijn voorzien van de nieuwste klantgerichte technologieën, terwijl de bediening, toegang en diensten eenvoudig zijn gehouden.

INDUSTRIËLE VEEGMACHINES

Of het nu gaat om de logistieke sector, staalindustrie, bouwsector of cementfabrieken, Kärcher’s industriële veegmachines zijn betrouwbaar en efficiënt. Ze zijn ontworpen voor het zwaarste industriële gebruik op grote oppervlakken en bij grote hoeveelheden vuil. De bekroonde filtersystemen zorgen voor een stofvrije omgeving, zelfs bij de meest extreme omstandigheden.